keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Sormuksen teettäminen

Viime viikolla sain vihkisormuksen kotiin! 😍 Minun epäsymmetrisen kihlasormukseni kaveriksi ei löydy sopivaa vihkisormusta valmismallistoista, joten tiedettiin jo kihlaa ostaessa, että vihkisormus pitäisi teettää. Joskushan saman tekijän mallistosta saattaa epäsymmetrisillekin sormuksille löytyä sopiva pari, mutta koska ostettiin kihlat Amsterdamista, niin tätä vaihtoehtoa ei ollut.

Vihkisormuksen teettäminen tuntui jo ajatuksena monella tapaa tosi hyvältä. Tietysti sormuksesta saa suunnitella juuri sellaisen kuin itse haluaa, eikä kenelläkään muulla ole samanlaista. Lisäksi se on mahdollista sovittaa täydellisesti kihlasormukseen. Myös ajatus siitä, että sormus voitaisiin tehdä kierrätysmateriaaleista käyttämällä vanhoja koruja, tuntui kivalta, sillä koruun saisi "jotain vanhaa" ja eri tavalla merkitystä kuin ihan uutena ostettaessa. Etukäteen arvelutti teettämisen hinta, mutta lopulta pysyttiin tosi hyvin budjetissa, ja häälehtien sormusmainosten hintoihin verrattuna tuli paljon edullisemmaksi. Eräs tuttu kertoi, että oli yhdestä liikkeestä kysellyt hinta-arviota sormukselle, jossa olisi kuulemma ollut paljon kiviä ja kaikkea, eikä senkään hinnaksi olisi tullut yli tuhatta euroa.


Meidän häät on tosiaan tulossa helmikuun alussa, ja koska kummallakaan ei ollut mitään käsitystä siitä, kauanko sormuksen teettämiseen pitäisi varata aikaa, lähdettiin liikkeelle jo syyskuussa. Olin jo aiemmin häämessujen ja lehtimainosten perusteella valinnut, että ensimmäinen kultasepänliike, josta lähdettäisiin kyselemään, olisi Aurifaber Tampereella. Kannattaa selata oikeasti useamman kultasepän nettisivuja etukäteen, jotta löytää itselle sopivimman, sillä jokaisella on tosi omanlaisensa tyyli.

Liikkeessä käydessä olisi varmasti auttanut, jos olisi ollut selkeä suunnitelma! Tiesin vain, että haluaisin, että sormus olisi kaksivärinen (kelta- ja valkokultaa), ja sopisi täysin yhteen kihlasormuksen kanssa. Lisäksi otin mukaan äidin, tädin ja minun parittomia korviksia tai muuten rikkoutuneita kultakoruja. Kultasepän kanssa keskustellessa alkoi hahmottua, minkälaista tyyliä voisi ajatella, ja seuraavan viikon aikana hän piirsi meille muutaman eri vaihtoehdon. Käytiin katsomasa luonnoksia, ja näistä selkeästi yksi tuntui parhaalta, joten sovittiin, että sitä lähdettäisiin työstämään. Tässä vaiheessa saatiin hinta-arvio. Hintaan vaikuttavia asioita ovat ainakin työn määrä (kiemurat ja kuviot), kivet (laatu ja koko) sekä metalli (mitä metallia, ja kuinka leveä ja paksu sormus).

Koska meillä ei ollut mikään kiire, sovittiin, että sormusta alettaisiin tekemään lokakuun aikana. Marraskuun alussa tuli viestiä, että se on valmis! Meillä koko prosessiin meni kaksi kuukautta, mutta luulen, että tarvittaessa koru valmistuisi paljon nopeammin. Korun keltakultaiset osat pystyttiin tekemään kokonaan vanhoista koruista, ja yli jäänyt kulta hyvitettiin loppuhinnasta. Myös vihkisormuksen kivet on tädin vanhasta sormuksesta.
 Nyt kun olen pari päivää katsellut sormusta kotona, olen sitä mieltä, että se on täydellinen! Mitenkähän tässä malttaa helmikuuhun odottaa, että sitä saa alkaa pitää sormessa... Voi olla, että vihkimisen jälkeen käyn vielä kiinnityttämässä kihla- ja vihkisormukset yhdeksi, jotta ne pysyvät hyvin paikallaan eivätkä pyöri erilleen.


P.S. Sormuksen hoitovinkiksi saatiin, että kolmen vuoden välein kannattaa käydä tarkistuttamassa, että kivet ovat hyvin paikallaan. Ainakin Aurifaberilla tämä kuuluu teetetyn sormuksen hintaan, joten siitä kannattaa kysäistä omalta kultasepältä!

6 kommenttia:

  1. Oi miten ihana kokonaisuus 😍 jotain tuon tyylistä itsekin joskus haaveilin, mutta loppujen lopuksi rakastuinkin aivan klassiseen malliin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) sormus varmasti vähän samanlainen kuin hääpuku, että vasta kokeilemalla tietää, mikä on itselle täydellinen <3

      Poista
  2. Todella kaunis sormus, ihanan erilainen ja omaperäinen! Ja kauniisti sopivat yhteen, hieno yhdistelmä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä kultaseppä joka tajusi puolesta ajatuksesta auttoi paljon :D

      Poista
  3. Ihana . Itellä on myös muutama teetetty sormusta! Rakastan niitä. Ja riipus vielä! Ei varmasti keneltäkään löytyy samanlaista!! Tykkään eroutua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa ihanalta! Teetetyissä koruissa on sekin kivaa, että yleensä niihin liittyy jokin tarina <3

      Poista