
Usein juhlien tai pitopalveluiden ruokalistat, varsinkin perinteiset esimerkkimenut,
ovat useammassa paikassa hyvin samankaltaisia. Nykyään onneksi mikään ei pakota valitsemaan perinteistä karjalanpaisti ja mansikkakermakakku -linjaa, jos sellainen ei sovi omaan tyyliin, mutta toisaalta se tuo valinnanvaikeuden mukanaan. Myös useimmat pitopalvelut ovat heränneet siihen, että monet haluavat tarjoilla vieraille jotain mielenkiintoista ja antavat erittäin hyvin mahdollisuuden vaikuttaa siihen, mitä tarjotaan.
Kuinka valita ruokalistan sisältö?
Ruokalistaa pohtiessa kannattaakin miettiä, millaista ruokaa toivoisitte saavanne juhlissa tai minkälaista ruokaa tilaisitte, jos menisitte ravintolaan syömään. Kyseessä on kuitenkin juuri teidän häänne, ja minusta hääparin omat mieltymykset ja tyyli saavat näkyä. Jos joku vieraista on liian nirso pitääkseen valitsemastanne ruuasta, ei hän (toivottavasti) kehtaa sitä ääneen sanoa, ja toisaalta on joka tapauksessa mahdotonta miellyttää kaikkia. Olen sitä mieltä, että mieluummin maksan sellaisesta ruuasta, jota itse haluan syödä, kuin yritän arvailla, mistä vieraat mahdollisesti pitäisivät.
Etsi pitopalveluita lähelläsi, ja selvitä, minkälaisia ruokia heillä on. Kannattaa kysyä, saatteko itse vaikuttaa ruokalistaan, vaikka sivuilla olisikin joku esimerkkimenu. Jos joku tuttusi on järjestänyt juhlat, tai olet ollut vieraana juhlissa joiden ruuasta pidit, selvitä, mikä pitopalvelu on ollut kyseessä.
Vieraiden erityisruokavaliot kannattaa ottaa huomioon, jotta kaikki saisivat mahansa täyteen, joten pyydä kutsussa vieraita ilmoittamaan ruokarajoitteista ajoissa. Pitopalvelussa varmasti osataan auttaa, miten erityisruokavalioihin sopiva ruoka saadaan otettua huomioon ilman, että kaikille tarvitsee olla eri ruokaa.
Miten estää hintaa nousemasta?
Jos budjetti on tiukka tai ette halua käyttää pitopalvelua, voi ruokia tehdä itsekin, jos tuttavapiirissä on ruuanlaittotaitoista väkeä. Älä kuitenkaan pyydä läheisiä ihmisiä tarjoilemaan tai laittamaan ruokia esille, jos haluat, että he voivat nauttia juhlista. Ei myöskään ole varmaa, että kotona loistavaa ruokaa laittava henkilö osaisi kokata 150:lle, ihan jo keittiön säilytystilojenkin puolesta. Erityisesti pienissä häissä ruuan laittaminen itse tai talkoilla voisi olla oikein hyväkin vaihtoehto, ja monet varmasti kokevat imartelevana sen, jos pyydät heitä laittamaan ruokaa tai leipomaan häihinne.


Mitä me aiomme tehdä?
Me olemme näillä näkymin päätymässä suhteellisen perinteisesti buffettiin, johon kuuluu alkupaloja ja pari vaihtoehtoa lämmintä ruokaa. Olemme myös miettineet, tarjoaisimmeko erillisen jälkiruuan ja kakun sitten myöhemmin, kun minun mielestäni jälkiruoka on aina aterian paras osa! :) Päätöksiä asian suhteen tulee vasta myöhemmin, kun saamme aikaiseksi valita pitopalvelun... Haluaisimme myös jälkiruokabuffetin, johon mahdollisesti tekisimme itse muut kuin varsinaisen hääkakun, kun kaveripiirissä on paljon hyviä leipojia. Näin saisi enemmän vaihtoehtoja ilman, että hinta nousee liikaa. Olisi myös mukavaa, että vieraat olisivat osallistuneet tekemään päivästä täydellisen 💙 Alustavasti olemme katselleet Tampereen alueen pitopalveluita, näistä postausta tulossa myöhemmin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti