lauantai 17. kesäkuuta 2017

Kuinka valita sopiva kihlasormus ja tehdä kosinnasta täydellinen?

 

Kosimisessa ja sormuksen ostamisessa paineet kerääntyvät perinteisesti miehelle.  Suurella osalla naisista on jo vuosia ollut jonkinlainen näkemys siitä, minkälainen kosinta olisi ihana ja minkälaisen sormuksen haluaisi. Varsinkin jos nainen on hyvin tarkka tyylistään, voi sormuksen ostaminen toiselle tuntua ylivoimaiselta ja jännittävältä. Kyseessä on kuitenkin koru jota nainen käyttää lopun elämäänsä, eikä kosintaakaan (toivottavasti) tarvitse toistaa kuin kerran! Minä olen aina ajatellut, että olisi romanttista ja hauskaa käydä sormusostoksilla yhdessä, kun taas joillekin on ehdottoman tärkeää, että mies polvistuu sormuksen kanssa kosiessaan.

Me menimme kihloihin Hollannissa. Olimme siellä tänä keväänä pyöräilemässä tulppaaniaikaan, voin suositella kaikille! Tien varressa oli karttoja ja reitin löytäminen oli todella helppoa Knooppunt-järjestelmän ansiosta. Reitin varrella oli numeroituja pisteitä, ja risteyksissä oli viittoja, joita seuraamalla pääsi hyvin eteenpäin.

Alkuperäinen ajatus oli kuulemma kosinta Keukenhofin puutarhassa (ihana paikka, kunhan menee heti aamusta), mutta suunnitelma muuttui lennosta, kun turisteja oli niin paljon ettei rauhallista nurkkaa oikein löytynyt. Sen sijaan pysähdyimme jonkin ajan päästä kauniille paikalle joen varressa, mikä oli kyllä täydellinen paikka kihlautua. Olin myös joskus sanonut, että mielestäni sormusta ei ole pakko olla kosintahetkellä, joten sain kauniin, teetetyn kaulakorun, jolla oli meille yhteistä merkitystä. Aavistelin, että kihlautuminen olisi jossain vaiheessa tulossa, mutta siitä oli niin kauan, kun olimme asiasta puhuneet, että oletin, että saisin odottaa vielä jonkin aikaa. Oli hauskaa, että kosinta tuli yllätyksenä!

Kun pääsimme Amsterdamiin, kävimme yhdessä sormusostoksilla.  Kuulemma oli helpotus, ettei tarvinnut yksin valita minulle sormusta! Kriteerit olivat aika tarkat, tiesin, että haluan kaksivärisen sormuksen, jossa ei ole tarttuvia kiviä. Loppujen lopuksi molemmille löytyi täydelliset sormukset yllättävänkin helposti toisesta kaupasta, johon uskaltauduimme. Muutamaan kauppaan piti ensin käydä katsomassa vain ikkunasta sisälle...


Vinkkejä kosintaan:

  •  Puhukaa asiasta etukäteen. Jos aiot odottaa, että toinen kosii, mutta sinulla on selkeä mielipide jostain, mitä ehdottomasti haluat, kannattaa se sanoa ääneen. Jos aiot kosia itse, kosinnasta voi jutella vaikka yleisellä tasolla, niin saat selville, onko kumppanillasi toiveita asian suhteen.
  • Selvitä, minkälaisen sormuksen hän haluaa. Yhden iso timantin, useamman timantin vai kivettömän sormuksen? Onko sillä väliä, ovatko timantit aitoja? Valko- vai keltakultaa? Ei sormusta ollenkaan? Esimerkiksi kysymällä "Jos menisit joskus naimisiin ja saisit ihan minkälaisen sormuksen vain, minkälaisen ottaisit?" pääsee alkuun keskustelussa.
  •  Jos et halua kysyä asiasta kosittavalta suoraan, mutta haluaisit onkia tietoosi, minkälainen sormus olisi toiveissa, yleensä parhaat ystävät tietävät tai ainakin voivat ottaa selvää.
  •  Valmistele asiaa rauhassa. Mieti, toivooko kumppanisi jotain spontaania vai jotain tarkkaan suunniteltua, ja sopiiko teille paremmin kosinta julkisella paikalla vai siten, että vain te kaksi olette paikalla? Haluatteko esim. valokuvan tilanteesta, elävää musiikkia tai juoda kuohuvaa heti?
  • Jos olette puhuneet kosinnasta, kannattaa antaa asian olla jonkin aikaa, ettei kosittava arvaa ennalta, mitä olet suunnitellut :)

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti