keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Uuden vuoden ennustuksia

Alkuun pieni mainos, Sormustettu-blogi on päässyt Lovemedo:n hääblogiäänestyksessä finaaliin sarjassa Vuoden uusi hääblogi, käykäähän äänestämässä täällä!

Pinterestiä on tässä parin vuoden aikana tullut selailtua aika paljon, joten ajattelin hieman pohdiskella, mikä on häämuodissa muuttunut. Samalla voi vuodenvaihteeseen sopien hieman arvailla, mikä voisi olla suosittua vuonna 2018! Muistaisinpa palata vuoden päästä tähän postaukseen ja katsoa, menikö ennustukset sinne päinkään! :)

Hääpuvut

Pari vuotta sitten kokopitsiset merenneitomalliset mekot sydänpääntiellä tuntuivat olevan supermuodikkaita. Pinterestissä näkyi jo paljon pitkähihaisia mekkoja, mutta Suomessa ei ole oikein vieläkään kunnon valikoimia osunut ainakaan omaan silmään. Sittemmin mekoista on tullut rennompia, kevyempiä ja enemmän boho-henkisiä, helmat ovat liehuvampia eikä yläosassa välttämättä ole enää luita. Myös kaksiosaisia pukuja on näkynyt.
 


Suomessa ainakin fb-kirppiksellä on myynnissä tosi paljon illusion neckline -mekkoja, eli ihonvärisen kankaan päälle ommeltuja kuvioita selässä ja hartioilla. Veikkaan, että kevyet, monikerroksiset mekot jatkavat kehittymistään, sillä mukavuus hääpäivänä on varmaan monelle tärkeää. Lisäksi ne näyttävät todella kauniilta esimerkiksi tanssiessa tai valokuvissa tuulisella säällä. Pukuihin ommellut kolmiulotteiset kuviot ja liukuvärjäykset näyttävät minusta myös hienoilta. Ihan oman mekon löytymisen kannalta toivoisin, että pitkähihaisia mekkoja tulisi enemmän saataville myös Suomessa!

Värit ja teema

Kun aloin selailemaan hääkuvia, trendikkäin teema mitä oli taisi olla rustiikkiset latohäät. Vaaleita värejä (valkoista, ruskeaa, beigeä), mason jar -tölkkejä, heinäpaaleja, paljon puuta... Värit ovat minusta lisääntyneet hääkuvissa, tällä hetkellä paljon näkee murrettua vaaleansinistä ja puuterinväristä, ja toisaalta myös vahvoja jalokivivärejä. Pantonen ennustus tämän vuoden väritrendistä on Ultraviolet! Viime vuonna Pantone valitsi tärkeimmäksi häätrendiksi Greeneryn, eli vihreiden lehtien käyttämistä koristelussa, mikä ainakin vaikutti olevan tosi suosittua. Ruusukulta on ollut aika paljon käytössä viime vuosina, nyt kupari näyttää yleistyvän tehostevärinä.Koristelu  ja kutsut

Pari vuotta sitten ihan kaikissa kuvissa tuntui olevan säkkikangasta ja pitsiä. Rustiikkiseen teemaan sopien kutsutkin taisivat olla yksinkertaisen hienostuneita ja valkoisia. Pinterestissä on näkynyt myös ihania, värikkäitä printtikuvioita, kuten kukkia tai chevron-siksakkia. Tällä hetkellä marmorikuviot ja toisaalta eteeriset vesivärimaalaukset ovat aika paljon esillä. Läpinäkyvä tai läpikuultava kalvo kutsun sisällä, johon teksti painetaan, on minusta hieno, uudenlainen idea jota on alkanut näkymään myös Suomessa. Pinterestissä ruokalistoja ja paikkakortteja tehdään nyt myös muulle kuin paperille, kuten kasvien lehdille, kankaille, puulle, kivelle, peilille ja läpinäkyvälle muoville. Ylipäänsä läpinäkyvät materiaalit sekä erilaiset kivet, kuten marmori, akaatti ja geodit, tuntuvat nyt olevan in!

Kukat ja koristeet

Kukkakimput olivat häähurahdukseni alussa muuttumassa rennommiksi, ja ne sidottiin aiempaa väljemmin ja luonnollisemmin. Luonnonkukat olivat tosi trendikkäitä rustiikkiseen teemaan sopien, ja Suomessakin kesähäihin on saatavilla ihan todella kauniita kukkia ulkoa! Kukkakimppuihin on alettu laittaa myös enemmän vihreitä lehtiä, ja eräältä kukkakauppiaalta kuulin, että esimerkiksi eukalyptus on tullut paljon aiempaa suositummaksi. Pelkkien vihreiden lehtien, havujen tai mehikasvien käyttö on tullut ihan varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kukkien tilalle. Myös muita luonnonmateriaaleja, kuten käpyjä ja sammalta näkee aika paljon.

Tuntuu myös, että häiden valaistukseen tunnelmavaloilla ja kynttilöillä kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Joulun aikaan näin Suomessa ensimmäiset hääkranssit, joita käytetään hääkaaren lisäksi/tilalla, ja ovat minusta luonnossa ehkä vielä hienomman näköisiä kuin kuvissa. Pinterestissä kukka-asetelmia tehdään aiempaa luovemmin, esimerkiksi roikkumaan katosta, jolloin pöytätilaa jää enemmän ruualle ja kynttilöille, mutta riippuu varmaan ihan juhlatilasta, floristista ja budjetista, kuinka paljon sellaisia asetelmia voi todellisuudessa käyttää :)

Kakut ja ruoka

Kakuissa naked cake -trendi on näkynyt hääkakuissa myös Suomessa. Kakunkoristelussa on myös käytetty luonnonmateriaaleja, kuten muussakin koristelussa. Viime aikoina geodikakut ja marmorikuvioiset kakut ovat olleet Pinterestissä paljon jaettuja. Suomessa ehkä ollaan menty vähän perinteisemmällä mansikkakakkulinjalla, mutta nyt onneksi kakkuihin keskittyneitä kondiittoreita tuntuu löytyvän aika hyvin ainakin Etelä-Suomesta. Myös vesiväritrendi näkyy kakuissa, saa nähdä tulevatko kuviollisiksi maalatut kakut myös tänne.

Kaikenlaiset tietyn ruuan ympärille keskittyneet ruokarekat, popcorn-pöydät ja karkkibuffetit ovat olleet muodikkaita. Jos hääpari ei pidä täytekakusta, on sen voinut korvata esimerkiksi lajitelmalla piirakoita, donitseja tai keksejä. En tiedä kuinka paljon tällaisia on Suomessa näkynyt, en ole ainakaan vielä kuullut, että kukaan olisi vaihtanut buffetruokailua pitsa- tai pastatarjoiluun, vaikka ei se varmasti olisi yhtään huono idea. Luin jostain, että seuraava iso trendi on jälkiruokapöytä, jossa on paljon erilaisia jälkiruokia tarjolla, sekä juomabaarit, joissa vieraat saavat itse tehdä mimosadrinkkejä tai vaikka kuumia juomia, kuten kaakaoita. Ihana idea pieniin häihin on minusta family style dinner, jossa kaikki ruoka katetaan kauniisti siihen pöytään, jossa istutaan, ettei vieraiden tarvitse erikseen käydä hakemassa ruokia buffetpöydästä.

Jos tulee mieleen lisää nousevia häätrendejä, kommentoikaa, niin katsotaan vuoden päästä, osuiko meidän arvaukset oikeaan!
 

1 kommentti:

  1. Tämä oli kiva! Minulla ei tule seurattua hääjuttuja oikein muuten kuin kotimaisten blogien kautta ja silloin Instagramista, jos on joku valmis idea, johon haluaa toteutusvaihtoehtoja. Hyvä siis, että joku pitää minutkin kärryillä! :D

    VastaaPoista