maanantai 8. heinäkuuta 2019

Ei-niin-perinteinen hääkimppu

Viimeksi kirjoittelin hääpuvuista, joten nyt olisi sitten hääkimpun vuoro. Mietin pitkään, minkälaisen kimpun haluaisin. Muussa koristelussa meillä oli valkoisia tulppaaneja (koska kihlauduttiin tulppaaniaikaan Hollannissa 💕 ) ja eukalyptuksia, koska suunnittelin, että ne näyttäisivät köynnösmäisinä hyvältä pöydällä.

Kaasojen rannekukat oli yksi harvoja Wish-shoppailuita joita tein. (c) Jussi Koskela 
 

Aluksi innostuin runsaista, rentoon muotoon sidotuista kimpuista, joita Pinterestissä on näkynyt. Sitten pohdin erilaisia kestokimppuja, ja kirjoittelin pohdinnasta tänne blogiinkin. Lopulta päädyin tekemään kimppuni itse, jotta saa sellaisen kuin haluaa eikä tule parinsadan euron sijoituksen jälkeen yllätyksenä, ettei tykkääkään :D Materiaaliksi valikoitui kävyt, ja minusta kokonaisuus sopi aika hyvin talvihäihin! Tässä kuvia tekovaiheista, jos joku muukin innostuu askartelemaan. Rahaa säästyi vastaavankokoiseen kukkakimppuun verrattuna, mutta aikaa ja vaivaa kului ainakin tuplat siitä mitä kuvittelin... Tekeminen oli kuitenkin kivaa ja loppujen lopuksi aika yksinkertaista.




Välineet "kukkiin": Kuumaliimapyssy, rautalankaa, kukkateippiä, käpyjä ja sivuleikkurit.

 
 

"Kukkien teko": Kieputin rautalankaa käpyjen tyven  ympärille, ja päälle kuumaliimaa kiinnitämään. Sitten pääsi suunnitelemaan kimpun muotoa.


 Yksi meidän häiden teemaväreistä oli punainen, joten ostin punaisia tekomarjoja, kiinnitin niihinkin rautalankavarret ja laitoin käpykukkien sekaan.

Kun käpykukkia oli tarpeeksi, piti miettiä varren tekoa. Aluksi suunnittelin, että tekisin varren oksista, joiden ympäri pyörittäisin pitsiä kuten yllä kuvassa. Varresta olisi kuitenkin  yhdessä käpykukkien rautalankavarsien kanssa tullut ihan liian paksu. Päädyin lopulta laittamaan kutistesukkaa (muoviputki joka kutistuu, kun sitä lämmittää) varsien ympärille, ja kieputtamaan pitsiä sen ympärille. Pitsin kiinnitin kuumaliimalla. Tästä vaiheesta ei valitettavasti ole kuvaa.

Lopuksi liimasin vielä lähes valmiin kimpyn ympärille askartelukaupasta ostamaani helminauhaa! Enää puuttuu lumispray ja roikkuvat pitsinauhat, jotka lisäsin lähempänä häitä.

Valmis kimppu 💖 (c) Jussi Koskela



1 kommentti:

  1. Onpa kaunis ja ihanan erikoinen kimppu! Sopii tosiaan ihan loistavasti talvihäihin:)

    VastaaPoista