maanantai 26. helmikuuta 2018

Hääbudjetti Excel-taulukkoon

Onpas ollut onnellista kun on ollut toista viikkoa täydellisiä, aurinkoisia pakkaspäiviä! Harmi vain, että ulkoilu on jäänyt aika vähälle, kun tanssitreenit huhtikuun lopulla esitettävää musikaalia varten vievät liikuntaan varattua aikaa. Mutta en valita, tanssiminen on kivaa ja meillä on tosi hyvä porukka :) Nyt seuraavan parin viikon tavoite olisi kyllä käydä Näsijärvellä luistelemassa ja juomassa munkkikahvit Siilinkarin kotakahvilassa. Kahvila on näillä näkymin auki valoisaan aikaan kymppiviikolle asti ja sinne pääsee myös kävellen, kannattaa käydä pyörähtämässä jos on Tampereelle päin asiaa!


Muun harrastelun ohella ollaan suunniteltu häiden yksityiskohtia, mikä on vaatinut myös budjetin tarkennusta. Tähän asti meidän to do -listat budjetteineen sekä jo tehdyt ostokset ovat olleet paperilla hääkansiossa, enemmän tai vähemmän sekavina listoina ja muistilappuina. Nyt sulhaseni teki meille (vaikka vastustelin aluksi) Google Driveen värikoodatun Excel-taulukon, jota molemmat voivat muokata. Siitä tuli niin hyvä, että haluan jakaa sen myös teille! Se laskee automaattisesti, kuinka paljon rahaa on käytetty, paljonko suunnitelluista ostoista on vielä maksamatta ja kuinka isoa osaa rahoista ei ole vielä budjetoitu ollenkaan. Tärkeää on, että värillisiin ruutuihin ei muuta numeroita (ainakaan jos on kuten minä, eikä ymmärrä mitä tekee). :) Taulukossa on myös välilehtiä, joihin voi halutessaan tehdä tarkempaa budjettia eri osa-alueista. Meillä on kokonaisbudjetin lisäksi käytössä koristelubudjetti, jotta ensimmäisen sivun lista ei pitene liikaa. Haluan eritellä kukkiin, kynttilöihin ja muihin pikkujuttuihin varatun rahan, jotta voin helposti tarkistaa, paljonko kaikki ihanat turhakkeet saisivat maksaa, jos niitä tulee vastaan kaupassa!

Molempien käytössä oleva budjetti on tuntunut tosi kätevältä, erityisesti kun se kulkee mukana puhelimessa. Jos jompikumpi tekee varauksia tai ostaa jotain häitä varten, ei tarvitse erikseen muistaa enää kotona kirjoittaa rahasummaa ylös hääkansioon. Lisäksi budjetin siirtäminen yhdessä taulukkoon oli hyvä tilaisuus miettiä nyt, kun suunnitelmat ovat konkreettisempia kuin syksyllä, tuntuuko rahankäyttö järkevältä. Joitakin asioita muutettiinkin, esimerkiksi se, että koristeluun ei käytetä niin paljoa rahaa. Asioita selvittäessä häämessuilla alkoi tuntua siltä, että kaikki ei olekaan niin kallista kuin kuvittelin. Lisäksi ollaan keksitty paljon asioita, jotka vaikuttavat hyvien juhlien muodostumiseen ja vieraiden viihtymiseen enemmän kuin se, että jokainen pinta on peitetty kukilla ja timanteilla. Hauska huomata, miten omakin suhtautuminen muuttuu. Aluksi olin sitä mieltä, että minulle on hyvin tärkeää se, että juhlat näyttävät kauniilta ja viimeistellyiltä, mutta nyt olen alkanut tulla siihen tulokseen, että vähempikin riittää. Kaikkien hauskojen, meidän näköisten yksityiskohtien miettiminen yhdessä sulhasen kanssa on ollut niin kivaa, että mieluummin toteuttaa niitä, kuin alkaa kopioimaan täydellisen näköisiä, jokaista visuaalista yksityiskohtaa myöten mietittyjä Pinterest-häitä, kun raha ei kuitenkaan riitä kaikkeen. :)


Tässä linkki budjettitaulukkoon, olkaa hyvät ja käyttäkää vapaasti! Saa myös kommentoida, jos tulee mieleen parannusehdotuksia. Ensimmäisissä ruuduissa on esimerkkisummia, jotka havainnollistavat, miten taulukko toimii. Muokkaamaan pääsee, jos tallentaa taulukon, tässä on nyt käytössä "vain luku"-ominaisuus. Ihanaa kevättalvea kaikille! 💖
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti