sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Vinkkejä kihlajaiskuviin

Tänään on meidän kihlauksen vuosipäivä! Ainakin olen siitä melko varma, vaikka sormuksessa on väärä päivämäärä :D Kaiverrusta tilattaessa ei otettu huomioon sitä, että puhelimen kalenterissa ensimmäinen päivä rivillä on sunnuntai, joten sormuksessa lukee 14.4.2017...
Näissä maisemissa kihlauduttiin Hollannissa!
Kihlajaispäivän kunniaksi ajattelin fiilistellä vähän kihlajaiskuvia. Meidän kuvat onnistui todella hyvin, kiitos taitavan kuvaajan! Etukäteen olin ajatellut, että haluaisin kuvat Hatanpään puutarhassa, mutta viime kevät oli niin paljon myöhässä, ettei yhdessäkään puussa ollut vielä lehtiä. Sen vuoksi päädyttiin kuvailemaan Finlaysonin alueelle, ja nyt kuvissa väriä tuo kevään ensimmäiset siniset kukat, punatiiliset rakennukset ja täydellisen värinen taivas. Meidän kaveripiiristä löytyi valokuvausosaamista, joten kihlajaiskuvia varten ei tarvinnut etsiä ammattivalokuvaajaa. Vaikka yleensä joka paikassa kannustetaan ammattilaisen palkkaamiseen, 
(c) Lauri Aitokari
meillä tämä ratkaisu toimi ihan tosi hyvin. Oli mukavaa, kun kuvaaja oli entuudestaan tuttu eikä tarvinnut jännittää. Kun saatiin valmiit kuvat, olin aika yllättynyt, että itsestä voi saada ihan Pinterest-kelpoisia kuvia, kun kuvaaja tietää mitä tekee! Laurin kuvia voit käydä katsomassa täällä. 

Ennen kuvia mietin aika paljon, mitä vaatteita kannattaisi laittaa päälle. Tietysti jotain, mikä tuntuu hyvältä ja jossa tuntee olonsa kotoisaksi ja hyvännäköiseksi. Lisäksi halusin, että kuvat näyttäisivät hyvältä vielä vuosienkin päästä, joten vaatteet saisivat näyttää siistiltä ja ajattomalta. Vinkkinä voin kertoa, että kannattaa testata istumista suunnitellussa asussa, ettei sitten huomaa vasta kuvista, että joku sauma puristaa, tai että jokin vaate laskeutuu hassusti istuessa. Kannattaa myös yhdessä kumppanin kanssa miettiä, mitkä vaatteet sopivat yhteen. Miettikää samalla kuvauksen tyyli, haluatteko rentoja vai muodollisia kuvia, vai otetaanko ne esimerkiksi jostakin yhteisestä harrastuksesta? Netissä on paljon vinkkejä pukeutumisen koordinointiin, tässä se kaavio josta me otettiin vinkkiä!
Minusta meikin kannattaa olla suht luonnollinen, samoin kuin hääpäivänä, ettei se näytä kahdenkymmenen vuoden päästä pahalta. Itse tein pohjustukset ja varjostukset paljon tavallista huolellisemmin. Silmiä meikkasin hieman voimakkaammin kuin arkena, sillä valokuva syö värejä, mutta käytin pehmeitä ruskeita luomivärejä, jottei meikistä tule liian tumma. Meikkaan arkena aika kevyesti, ja muistan, kuinka ajattelin ennen kuvausta, että meikkikerros tuntuu tosi paksulta arkimeikkiin verrattuna. Silti kuvissa näytän käytännössä meikittömältä, mutta iho näyttää paljon paremmalta kuin yleensä. Huomiota kannattaa kiinnittää myös kynsiin, erityisesti, jos haluatte lähikuvia sormuksista!

Halusin näyttää kuvissa huolitellulta, joten kiharsin hiukset. Normaalisti pidän hiuksia ponnarilla tai nutturalla, mutta kuvissa se näyttää helposti kaljulta, varsinkin, kun minulla on aika korkea otsa. Koska kuvat otettiin ulkona, hiuslakkaa piti laittaa tosi paljon, ettei kiharat suoristu heti ensimäisestä tuulenpuuskasta.

Siinä vaiheessa, kun täydellistä auringonvaloa metsästettiin kävelemällä Näsinpuistossa mäkeä ylös ja alas, mietin, oliko korkosaapikkaat sittenkään hyvä ratkaisu, mutta kyllähän ne kuvissa näyttää hyvältä :) Ennen kaikkea kannattaa ilman muuta olla uskollinen omalle tyylillle, eikä muuttaa jotain sen takia, että ajattelee, että niin pitäisi tehdä. Persoonallinen tyyli näyttää hauskalta, ja se näkyy, jos vaatteissa on epäluonnollinen olo. Tärkeintä on, että valitsemassasi asussa, meikissä ja hiuksissa tuntuu ihanalta eikä tarvitse miettiä, mistä kulmasta kuva otetaan.
 
PS. Meidän koulun näytelmäkerholla Pseudolla on superhieno musikaali tulossa kahden viikon päästä (25.-28.4.) Hälla-teatterissa Tampereen keskustassa. Näytökset klo 18 ja lauantaina klo 13, lippuja ja lisäinfoa saa täältä. Kannattaa tulla katsomaan! 💖

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti