torstai 14. kesäkuuta 2018

Aika suunnitella kauneusasioita

Pinterestiä selaillessa on ollut kiinnostavaa katsoa ulkomaalaisia Bridal timeline -kuvia, ja vähän myös samalla naureskella sille, kuinka amerikkalaiseen häävalmistautumiseen tuntuu ilman muuta kuuluvan hampaiden valkaisut, suihkurusketukset, vitamiinitabletit ja pedikyyrit. En ole kuullut, että yksikään suomalainen morsian kävisi ennen häitä samanlaisen prosessin läpi. Tuollaisen puolen vuoden intensiivisen kauneuteen keskittymisen jälkeen varmasti kyllä näyttäisi hyvältä! Ellei sitten onnistuisi keräämään ihan hirveää stressiä siitä, että jos se yksi stressifinni sitten kuitenkin ilmestyy keskelle otsaa, niin kaikki raha on mennyt hukkaan... Täälläkin aika monella on jo ensi vuodelle kampaajat ja meikkaajat varattuna, osa laitattaa ripsenpidennykset ja rakennekynnet, ja Facebook-ryhmien perusteella on menossa myös sen verran vakuuttavia häädieettejä, ettei voi kuin ihmetellä.

Kevään aikana olen huomannut, että iho on mennyt jotenkin huonompaan kuntoon kuin aiemmin, ja dekolteealueelle on ilmestynyt pikkunäppyä, mitä minulla ei ole aiemmin ollut. Jos häihin mennessä aikoisi saada ihon kunnolla kuntoon, pitäisi asialle varmaan alkaa jotain tekemään jo nyt. Viime viikolla apteekissa käydessä kysyin neuvoa, mikä voisi olla hyvä tuote atooppiselle, toisaalta kuivalle ja toisaalta epäpuhtauksia keräävälle iholle, ja sieltä suositeltiin La Roche Posayn puhdistusvaahtoa. Maksoihan se enemmän kuin markettituotteet (n. 19 euroa), mutta ajattelin, että ehkä hyvään ihoon kannattaa panostaa ihan muutenkin kuin häitä varten. Kuulostaa mainokselta, mutta ihan oikeasti muutaman päivän käytön jälkeen tuntuu siltä, että eron huomaa. Ainakin iho tuntuu jotenkin puhtaammalta. Lisäksi olen alkanut käyttää aamu-, yö- ja silmänympärysvoidetta, kun aiemmin olen mennyt pelkällä perusvoiteella. Tuotteiden määrä sen kun lisääntyy kaapissa, varsinkin kun olen uudestaan innostunut meikkaamisesta, ja meikkejäkin on tullut ostettua vähän lisää...


Varsinaista häädieettiä en ole ajatellut enää aloittavani, sillä tällä hetkellä ei ole tarvetta pudottaa painoa. Alkuvuodesta kyllä kiinnitin huomiota asiaan, sillä viime vuoden aikana tuli muutama kilo lisää, jotka halusin pois, ennen kuin paino alkaisi vuosien varrella salakavalasti hivuttautua ylöspäin. Vuoden päässä olevat häät toimivat hyvänä tsemppinä, ja jostain syystä kropallani on sellainen vuosirytmi, että kesällä ja syksyllä yleensä paino nousee pari kiloa, ja keväällä valon lisääntyessä paino tippuu kun vain ajatteleekin laihtumista. :D Häädieettini oli yllättävän helppo, muutin lounaan rakennetta siten, että jätin jälkiruuaksi juomani mehun pois, ja koitan nykyään oikeasti syödä puoli lautasellista salaattia perunan tai riisin tilalla.

Ihan mielenkiinnosta kokeilin myös viiden päivän detox-kuuria. Siinä kiinnitettiin huomiota runsaaseen veden juomiseen, aamu aloitettiin puolella litralla sitruunamehua ja ruokavaliosta karsittiin viljat ja eläinperäiset tuotteet. Lisäksi pyrittiin syömään mahdollisimman raakaa ruokaa. Käytännössä ruokavaliona oli aika pitkälle salaatit, raasteet, smoothiet ja pähkinät. Ei ollut oma juttu, vaikka olikin ihan mielenkiintoista kokeilla. Ensimmäiset pari päivää meni ihan hyvin, mutta loppuajan oli lähinnä nälkä koko ajan. Toisaalta tuntui, että ihon kunto parani jo tuon viiden päivän aikana, eli ehkä pitää joskus kokeilla uudestaan vähän vähemmän tiukoilla rajoituksilla.

 
Kesän lopulla olen ajatellut hankkia salikortin, jotta ryhtini parantuisi. Huomaan, että koulussa tai töissä tulee ihan huomaamatta istuttua huonossa asennossa, ja haluaisin, että hääkuvissa käsivarret ja olkapäät, sekä tietysti hääpuku, näyttäisi hyvältä. Ryhtitreenistä ei muutenkaan olisi haittaa ihan yleisen jaksamisen ja selkäkipujen välttämisen kannalta.

Tuntuu siltä, että lähestyvät häät ovat antaneet juuri sen pienen tarpeellisen lisämotivaation siihen, että elämäntapoihin tulee kiinnitettyä huomiota. Tuntuu ihan hyvältä, että on onnistunut tekemään pieniä muutoksia, jotka toivottavasti jäävät tavaksi, kun niitä nyt ylläpitää useamman kuukauden ajan ennen häitä. En usko, että olisin jaksanut mitään pikadieettiä, treenijaksoa tai intensiivistä ihonhoitojaksoa ensi tammikuussa, ja vaikka sellaisen olisikin saanut vedettyä läpi, niin todennäköisesti hääpäivänä olisi ollut lähinnä väsynyt olo. Tällä hetkellä olo on epäsuomalaisesti ärsyttävän positiivinen, ja uskon, että kaikki ne vinkit, että mieluummin kannatta keskittyä pysyviin muutoksiin ja siihen, mikä tuntuu hyvältä, pitävät paikkaansa. :) Koitetaan pysyä terveinä, eikä aseteta liian kunnianhimoisia tavoitteita omalle kropalle, jotta jaksetaan nauttia hääpäivästä ja suunnitteluista! 💕

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti