maanantai 23. heinäkuuta 2018

Saunavastoja tekemässä

Taas on tullut muutaman viikon hiljaiselo blogiin, pahoittelut siitä! Kirjoittamisen aiheita olisi kyllä ollut, mutta töiden ja kaikkien pikku kesäreissujen kanssa on aika hyvin saanut ajan kulumaan. Pari viikkoa sitten käytiin sulhasen mökillä, jossa saatiin yksi vihkimiseen liittyvä asia alta pois, nimittäin saunavastat.
 
Aiemminkin blogissa on jo varmaan ollut puhetta siitä, että meidän hääjuhlat jakautuvat kahdelle päivälle. Lauantaina on perinteisempi hääpäivä, eli avioliiton siunaus kirkossa ja hääjuhlat. Perjantaina meidät vihitään vain perheenjäsenten, kaasojen ja bestmanin läsnäollessa kodassa, kunhan vain saadaan maistraatista vihkijä virka-ajan ulkopuolella. Hieman ehkä huolestuttaa, miten ehditään, kun perjantaina pitää myös laittaa juhlatila kuntoon. Onneksi meille on tulossa avuksi aika monta tehokasta ihmistä, joten eiköhän se  onnistu, kun vain suunnittelee hyvin.

Iltaa varten meille on varattu kota ja savusauna. Vihkimisen jälkeen syödään loimulohta ja muurinpohjalettuja, saunotaan kunnolla ja rentoudutaan. Sen jälkeen minä lähden kaasojen kanssa kauneusunille ja sulhanen lähtee bestmanin luo. Hääyö vietetään sitten vasta lauantaina. Vaikka virallisesti ollaan jo perjantain jälkeen aviopari, halusin kuitenkin sen perinteisen yön erossa ennen morsiuspukuun pukeutumista, ettei mene hyvä yllätys hukkaan! Perjantain vaatteet ovat vielä vähän auki, valkoista pitkää mekkoa en ainakaan aio ostaa, sillä se kuitenkin vain sotkeutuisi nokeen ja alkaisi haista savulle. Tällä hetkellä ehkä lempi-ideani olisi tyllihame ja villapaita. Tilasin kokeiluun yhden hameen Asos:sta, saa nähdä toimiiko se käytännössä yhtään  näin hyvin, kun olen aika paljon lyhyempi kuin kuvissa olevat mallit...
Kuva täältä

Tällainen kahtena päivänä juhliminen aiheuttaa pientä lisähaastetta, kun pitää olla kahdet vaatteet ja järjestää tavallaan kahdet juhlat. Toisaalta on tosi ihanaa, että voi saada perinteiset hääjuhlat leikkeineen ja hääpukuineen, ja niiden lisäksi myös häälehtimateriaalia olevat pienet, tunnelmalliset häät nuotion valossa!
Meidän vastantekokaveri Lempi 💛

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti