maanantai 12. marraskuuta 2018

Polttarit osa 2: Morsiussauna

Viikko sitten juhlittiin polttareita, joista kirjoitin jo edellisessäkin postauksessa. Illan viimeinen ohjelmanumero oli morsiussauna, joka oli minusta ihan super hauskaa! Voin suositella kaikille, mutta kannattaa huomioida, että aika paljon sotkua tästä tulee. Kaasojen pohjustuksen mukaan morsiussauna on vanha riitti, jolla puhdistaudutaan tulevaa liittoa varten ja jätetään kateellisten kaunat taakse.

Mukaan polttarireissulle oli pitänyt pakata mukaan sulhasen paita, mikä piti laittaa saunaan päälle, jotta meidän välinen yhteys vahvistuisi. Tarkempi selitys oli aika epäromanttinen, liittyi jotenkin hien sekoittumiseen :D Kun palasin saunasta hakemaan shampoota laukusta, oli toinen kaasoni kääntämässä kaikkia mukaan pakkaamiani vaatteita nurinpäin. Tällä kuulemma testattiin tulevan vaimon luonne.

Pixabay
Morsiamelle piti tehdä saunaan valtaistuin kukista ja lehdistä, ja laittaa sekaan jotain piikikästä, jotta muistuisi mieleen se, että avioliitto ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. En tiedä johtuiko vuodenajasta vai valtaistuimen rakentajien huumorintajusta, mutta tällä kertaa istuin koostui lähinnä risuista ja havuista... Se henkilö, joka istuisi siinä ensimmäisenä morsiamen jälkeen, saisi hyvää naimaonnea, joten en ehtinyt kuin vähän nousta vilvoittelemaan, kun olin jo paikkani menettänyt :D Saunassa huudettiin ja paukuteltiin seiniä pahojen henkien karkoittamiseksi, etteivät ne pääsisi pilaaamaan hääpäivää. Tästä lähti ainakin meidän porukalla sen verran kova ääni, että ihan hyvä ettei mökillä ollut seinänaapureita!

Löylyveteen sekoitettiin viinaa, joka muuttuisi helmeileväksi elontieksi, jota pitkin olisi sitten yhdessä helppo taivaltaa. Minun piti heittää löylyä olan yli taaksepäin, jotta en haikailisi tyttövuosia liikaa. Luonnollisesti saunomiseen kuului myös saunavasta, jolla vihtominen puhdistaisi niin, että olisin valmis hääpäivänä pukeutumaan viattomaan valkoiseen. Pääsin myös vihtomaan kaikkia kavereitani hyvän naimaonnen siirtämiseksi. Vasta olisi pitänyt lopuksi heittää saunan katolle, mikä olisi tuonut lisää onnea avioliittoon, mutta siihen ei nyt vuokramökillä lähdetty.

Vihtomisen ja pahojen henkien karkottamisen jälkeen oli vuorossa entisistä heiloista luopuminen, eli olisi pitänyt juosta saunan ympäri kerran jokaista eksää kohti, ja huutaa samalla tämän nimi ääneen. Oli sen verran liukasta ja kylmää, että muutettiin tätä sen verran, että juoksin kierrokset terassilla.
Pixabay
Lopuksi vielä kannettiin puolet keittiötarvikkeista suihkuhuoneeseen kylvetystä varten. Ensin minulta pestiin selkä suolalla ja jauholla, jotta tulisi leipää taloon eikä vanha suola janottaisi. Seuraavaksi käytettiin hunajaa, jotta elämästä tulisi makeaa. Lopuksi huuhdottiin vielä maidolla, ja tuli aika epätodellinen olo, kun oli paljon ihania ihmisiä ympärillä, toinen kaaso kaataa maitoa niskaan ja toinen loitsusi samalla ovelta vanhaa morsiussaunaloitsua "Mene mene miehelään, mene lempeästi. Mene mene miehelään, mene vailla kaunaa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti