tiistai 8. tammikuuta 2019

Vinkkejä istumajärjestyksen tekemiseen

Pikkuhiljaa kalenteri on alkanut täyttyä hääasioista, ja joululoma sotki rutiineja sen verran, että blogin kirjoittaminen on jäänyt. Onneksi muita asioita on kuitenkin saatu hoidettua, ja etukäteen ihan turhan paljon hirvittänyt hääurakkakin on tehty, nimittäin istumajärjestys! Kun tietää, kuinka paljon huono plaseeraus vaikuttaa juhlan sujumiseen, huolestutti jo etukäteen, miten ihmiset saa istutettua pöytiin parhaiten. Varsinkin, kun oltiin etukäteen suunniteltu kymmentä kahdeksan hengen pöytää, mutta loppujen lopuksi meille tuleekin 83 vierasta, eikä pöydät ole oikein sellaisia, joiden päihin voisi laittaa ketään istumaan.

Onneksi olin löytänyt Pinterestistä (mistä muualtakaan :D) super kätevän näköisen tavan tehdä istumajärjestys, ja nyt se on testattu toimivaksi! Ensin piirsin kartalle suurin piirtein mittakaavassa olevan pohjapiirustuksen meidän juhlatilasta, jotta pystyi suunnittelemaan, montako pöytää tarvitaan, ja miten niitä pitäisi yhdistellä, jotta ne saisi symmetrisesti. Pelkkä piirtäminen aiheutti ajatussolmun, joten hyödynnettiin sommittelussa mahjong-pelinappuloita.


Kaikkien vieraiden nimet kirjoitettiin erivärisille Post it-lapuille: vaaleanpunaiselle sulhasen sukulaiset, tumman pinkille minun sukulaiset, oranssille molempien opiskelukaverit, vihreälle sulhasen muut kaverit ja keltaiselle minun muut kaverit. Sitten ryhmiteltiin ihmisiä sen mukaan, keitä oltiin ajateltu, että haluttaisiin istumaan vierekkäin, ja järjestettiin pöytiin. Yllättävän hyvin alustava istumajärjestys muotoutui, mutta piti sitä parina seuraavana päivänä kuitenkin vähän muokkailla, kun tuli parempia ideoita! Päädyttiin siihen, että pääsääntöisesti laitetaan kaveriporukat istumaan keskenään, eikä lähdetä turhaan sekoittelemaan. Ne jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin, ehtivät tehdä sen muutenkin, ja nyt hiljaisemmillakin on kivaa, kun saa istua tuttujen vieressä.


Vuodenvaihteen jälkeen käytiin myös Riikan-lomalla, ja samalla reissulla saatiin viimeinen iso asia, nimittäin häiden juomien ostaminen, tehtyä. Palataan siihen piakkoin! 💝

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti