sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Häiden kakkubuffet

Yksi asia, jonka tiesin hääsuunnittelujen alusta asti, oli se, että en halua pelkkää yhtä hääkakkua, vaan jonkinlaisen herkkubuffetin. Miehen kanssa palloteltiin monenlaisia ideoita donitsiseinästä kaakao- ja kahvibuffaan, mutta lopulta tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että näyttävä kakku halutaan. Koska mikään ei ahdista niin paljon, kuin hankalan kakun leikkaus juhlavaatteissa, eikä myöskään oikein osattu päättää kakun makua, päädyttiin lopulta kakkubuffettiin. Sen suunnittelussa korvaamattomana apurina oli Kakkutaikuri, suunnittelupalaverista kirjoitinkin jo blogissa aiemmin.


Saatiin vierailta tosi paljon kehuja kakuista, jokaiselle löytyi jotain mieleistä. Tarjolla oli porkkanakakkua vanilja- ja passiontäytteellä, laku-vadelma-juustokakkua sekä gluteeniton ja maidoton suklaajuustokakku mutakakkupohjalla. Yhteensä meidän 80 hengen häihin kakkuja tilattiin 130 henkilön edestä, mikä oli juuri sopivasti. "Pääkakku" meni melkein kaikki jo hääpäivänä. Suklaakakkuja jäi vähän ja lakukakkua vähän enemmän, mutta kaikki kakut tuli syötyä jo seuraavan viikon aikana, eli haaskuuseen asti ei jäänyt.

Kakkujen lisäksi tarjottiin pitopalvelumme Maaseutu maistuu:n kautta tilattuja lusikkaleipiä (en yleensä edes pidä lusikkaleivistä, mutta nämä oli ihania!), rocky roadia, mustaherukkatäytteisiä tuulihattuja, konvehteja sekä kaasoni tekemiä suklaaruusukeksejä. Näistäkään ei juuri mitään jäänyt yli, vaikka etukäteen mietittiin, onko makeaa tarjottavaa ihan liikaa. Onneksi mikään ei myöskään loppunut kesken. Hyvää oli myös se, että allergiset vieraat saivat ottaa ruokaa samasta pöydästä kuin kaikki muutkin.


Kakun koristeeksi päädyttiin laittamaan oikeita, ei-myrkyllisiä kukkia sekä "Just Married"-puukyltti. Kaksikerroksisesta kakusta oli yllättävän helppo leikata myös ensimmäinen pala, kun se oli hyvin tuettu. Valitettavasti hävisin polkaisukisan surkeasti, sillä juuri kun olin osumassa lattiaan, kengän koron alle jäi kymmenen senttiä tylliä ja jalka pakeni alta! :D


Postauksen kaikista kuvista kiitos Jussi Koskelalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti