maanantai 21. toukokuuta 2018

Askartelu alkaa – paikkakortin pidikkeet kävyistä

Tällä viikolla pääsee ja ehtii vihdoin aloittamaan hääaskarteluja ihan kunnolla! Koulu loppui perjantaina ja ennen kesätöitä pidän viikon loman, joka tulee suurimmaksi osaksi vietettyä vanhempien luona. Äiti lupautui auttamaan askarteluissa, ja nyt ollaan sitten vietettyä kunnon äiti-tytär-aikaa kuumaliimapistoolin kanssa J

Meidän häiden teema on loppujen lopuksi muotoutunut olemaan enemmän tai vähemmän luonnonläheinen. Ei ihan rustiikkinen tai maalaisromanttinen, vaan enemmän ”metsäinen”. Saa nähdä, kuinka paljon tuo tausta-ajatus loppujen lopuksi tulee näkymään kokonaisuudessa juhlapäivänä, mutta siltä pohjalta ollaan lähdetty ideoimaan koristeluja.

Tiedän, että olen ihan tosi hyvissä ajoin, kun askartelen jo nyt häihin pikkukoristeita, kuten näitä paikkakortinpidikkeitä. Ollaan kuitenkin oltu tyylistä samaa mieltä jo puolisen vuotta, enkä aio tässä vaiheessa aloittaa sellaisia osia koristelusta, jotka eivät tunnu vielä aivan varmoilta. Talvihäitä suunnitellessa tuli aika nopeasti mieleen, että mieluummin koristeet askartelisi kesällä kotiterassilla, kuin talvella meidän kerrostalon pihassa. Suuria koristeita ei edes mahdu tekemään sisällä, ja kuumaliiman haju sisällä ei oikein houkuttele enää näillä kappalemäärillä. Lisäksi kesällä on ehdottomasti enemmän energiaa ja innostusta ja aikaa kaikkeen luovaan kuin syksyllä! Ja toisaalta, jos kaiken mahdollisen tekee jo nyt, niin se on sitten loppuviikkojen työlistalta pois. Jotenkin en haluaisi nähdä itseäni viimeisellä viikolla ennen häitä värkkäämässä paniikissa pöytäkoristeita, vaan keskittyä siinä vaiheessa mieluummin hyvin nukkumiseen, terveellisesti elämiseen ja yhdessäoloon rakkaiden kanssa!
Tänään ollaan askarreltu pöytiin tulevia paikkakortin pidikkeitä  kävyistä, idean olen löytänyt joskus Pinterestistä. Olen saanut isäni innostettua tekemään puutyöt meidän häihin ja apu on ihan todella korvaamatonta! Minulla ei riittäisi aika eikä osaaminen, eikä meillä ole Tampereella oikein työkaluja muuhun kuin kodin pikku korjaustöihin. Vanhempien kotipihasta kaadettiin syreeniaitaa, ja isä sahasi pensaiden rungoista ohuita kiekkoja, joiden halkaisija on noin 5 cm. Sitten kiekot hiottiin, ettei niistä tule tikkuja sormiin. Viime syksynä, kun teema alkoi muotoutua, kerättiin mökin metsästä sen verran paljon käpyjä, että niiden pitäisi nyt riittää kaikkeen mitä keksii. Kävyt liimattiin kuumaliimalla puukiekkoihin siten, että ylimmät  ”suomut” tulevat sellaiseen kulmaan, että niiden väliin saa paikkakortin. Nyt tarvitsisi enää ostaa jotain kivaa paperia nimilappuja varten, niin ensimmäinen hääkoristeluasia olisi valmis! 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti