maanantai 20. elokuuta 2018

Häämeikki

Syksyn aikana pitäisi monen muun asian lisäksi päättää myös meikistä. En ole  vielä ihan varma, tekisinkö sen itse vai menisinkö jollekin ammattilaiselle. Tällä hetkellä itse meikkaaminen näyttää ihan todennäköiseltä vaihtoehdolta, mutta treenaamista täytyisi kyllä ehdottomasti jatkaa häihin asti, jotta saisi lisää onnistumisvarmuutta. Meikki koemeikkeineen maksaa Tampereella jotain sadan ja kolmensadan euron välillä, ja varsinkin jos joutuisi käymään useammassa koemeikissä, rahaa kuluisi äkkiä aika paljon. Lisäksi tuntuu, että useammalle kaverille on käynyt niin, että silmämeikistä on lopulta tullut tummempi kuin alkuperäinen ajatus on ollut.

Itse tekemällä saisi ainakin varmasti juuri sellaisen kuin haluaa, ja oikeilla aineilla meikin saisi myös pysymään. Olen päivittänyt meikkilaatikkoa häitä silmällä pitäen, ja vaikka rahaa meikkeihin kuluu varmaan loppujen lopuksi melkein saman verran kuin meikattavana käymiseen, bonuksena on se, että tuotteet jäävät itselle kotikäyttöön pidemmäksi aikaa. Toisaalta ammattilaisella käyminen minimoisi riskin siitä, että hääaamuna jännittää liikaa eikä mikään onnistu :)  Mikäli teistä lukijoista joku aikoo tehdä/on tehnyt häämeikin itse, niin kertokaa ihmeessä ajatuksia ja kokemuksia!

Pari viikkoa sitten olin kaverin häissä, joissa tuli tehtyä ihan onnistunut koeajo meikistä. Lämpöä riitti, juhlatilan mittari näytti +28 astetta jo juhlan alkaessa, joten olin hyvin positiivisesti yllättynyt, kun yöllä kotiin tullessa meikki näytti edelleen yhtä freesiltä kuin kirkolle lähtiessä, luomivärit ja kaikki oli vielä paikoillaan! Lisäksi löysin vihdoinkin täydellisen huulipunayhdistelmän, joka kesti koko päivän. Kotona testasin meikin pysyvyyttä kastelemalla kasvot kertaalleen vedellä, eikä meikki välittänyt siitäkään oikeastaan yhtään mitään. Ainoa, mikä hieman levisi, oli ripsiväri. Häitä varten satsaan todennäköisesti joka tapauksessa ripsenpidennyksiin. Meikin teko lähti ihan varmasti taas minulle tuttuun tapaan lapasesta, enkä todellakaan ole sitä mieltä, että hyvään meikkiin tarvitsisi käyttää näin paljoa aineita! :D Tässä joka tapauksessa tuotteet, joilla pysyvä lopputulos onnistui ainakin omalla helposti kiiltävällä, mutta pintakuivalla iholla:

 
Aluksi hyvä puhdistus ja kosteutus
  • La Roche Posayn puhdistusaine (löytyy apteekeista) poistaa oikeasti epäpuhtauksia, vaikka ennen tämän kokeilua olin sitä mieltä, että kyllä markettituotteilla pitää pärjätä :)
  • Vichyn tehoboosteri on toinen yllätyslöytö, johon en uskonut ennen kuin kokeilin. Toimi ainakin itselle ja saa ihon näyttämään jotenkin heleämmältä.
  • Kosteus- ja silmänympärysvoiteet
Meikkipohjan tekoon käytin vähän kaikenlaista, vähemmälläkin varmaan pärjäisi, mutta tämä yhdistelmä tuli nyt ainakin havaittua toimivaksi. Aika paljon käytössä on Essencen ja muiden vastaavien edullisten merkkien tuotteita, olen koittanut pitää periaatteena, että panostan johonkin kalliiseen vasta jos huomaan että a) tuotetta oikeasti tulisi käytettyä ja b) halvempi ei toimi.



  • Pohjustusvoide, joka häivyttää ihohuokosia
  • Ihon sävyä parantavia tuotteita: Lumenen valovoide, Essencen color correction-tuotteet (oranssia silmien alle, vihreää punoitukseen, laventelia valoalueille)
  • Meikkivoiteena testissä Nordic girl-sarja, ihan hyvin toimi, peitti hyvin mutta ei ollut liian paksu
  • Contouringia varten  tummempi kynä varjostuksien tekoon ja Maybellinen Fit me - peitevoide valopaikoille (ainoa tarpeeksi vaalea väri jonka löysin)
  • Nyxin Shine Killer estämään vielä kiiltoa
  • Puuteri, poskipuna, aurinkopuuteri
  • Rimmelin vaaleanpunaista hohtoväriä poskipäille, kulmakarvan alle ja otsalle
  • Silmämeikin teon jälkeen Nyxin meikinkiinnityssuihketta kaiken päälle. Tämä on ainakin itselle ihan ehdoton, mikäli haluaa, että silmämeikki pysyy!
Silmämeikkiin löysin viime talvena täydellisen paletin, josta löytyy kaikki ne värit, joita tulee käytettyä. Luomivärin pysyvyyden kannalta paras pohjustusvoide, mihin olen törmännyt, on Nyxin vedenkesävä primer. Minulla on tosi vaaleat kulmakarvat, ja koska iho rasvoittuu, usein käy niin, että huomaa parin tunnin jälkeen, että puolet kulmakarvasta puuttuu, kun sitä on vahingossa pyyhkäissyt sormella. Essencen yliviivaustussin näköinen kynä tuntuu pysyvän hyvin, ja lopputulos toimii, kun siihen yhdistää ohuemman kynän ja luomivärimäisen kulmavärin.



Luonnollisen värinen huulipuna.
  • Isadoran Sculpting Lipliner yhdistettynä Lumenen Liquid Matte Lipstickiin pysyi hyvin koko päivän, eikä näyttänyt syömisenkään jälkeen kuluneelta.

2 kommenttia:

  1. Sun meikki on sitten kestänyt hyvin ja tuotteet ovatkin tuttuja :-) Mun meikkisuosikkeja ovat ainakin MACin prep&prime fix+, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla, on yleensä saatavana n. 10€ hintaan minikokona! Meikki kestää koko päivän ja luomivärisiveltimeen suihkutellessa luomivärikin kestää extrakauan hyvänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä vinkki, pitääpä ottaa testilistalle! :)

      Poista