maanantai 11. syyskuuta 2017

Hääpukufiilistelyä

Vihdoinkin uskaltauduin sisään hääpukuliikkeen ovesta, vaikka näyteikkunoiden kohdalla olenkin hidastanut kävelytahtia jo useamman vuoden ajan. Sain äidin mörönsyötiksi, joten arvelin, ettei kukaan häädä meitä ulos enkä toisaalta päädy vahingossa sovittamaan tai ostamaan mekkoa... Lisäksi tämä oli taas yksi hyvä tilaisuus ottaa kaikki irti häävalmisteluista ja viettää mukavaa aikaa rakkaiden ihmisten kanssa!

Meillä oli tosi mukava iltapäivä, käytiin kierroksella Tyynelässä, Zazabellassa ja Morsiusgalleriassa. Kaikkiin liikkeisiin sai mennä ihastelemaan ja hypistelemään pukuja, huntuja ja asusteita, vaikkei ollutkaan aikaa varattuna. Sovittamista varten tosin suositeltiin varaamaan aika etukäteen, jotta saa varmasti palvelua.

 
Minulle positiivinen yllätys oli se, että puvun voi uutenakin löytää budjettiin sopivalla (mielellään alle 750€) hinnalla, myös siis kauniita ja ajankohtaisia pitsi- tai tyllimekkoja. Jotenkin olin mainosten ja häälehtien perusteella ajatellut, että aivan turha haaveillakaan ostavansa uutta pukua alle tuhannella eurolla. Tietysti iso osa puvuista näytti maksavan aika paljon, joten jos lähtee sovittelemaan budjetin kanssa, kannattaa ensin katsoa hintalappua ennen kuin rakastuu :) Kysyttiin myös, kuinka paljon ennen häitä kannattaa tulla sovittelemaan, ja suositukset vaihtelivat puolesta vuodesta yhdeksään kuukauteen. Jos puku tilataan mittatilauksena, sen valmistumisessa saattaa mennä 2-4 kuukautta ja korjausompeluihin kannattaa kuulemma varata 1-2 kuukautta aikaa.

Meillä varsinainen sovittelukierros todennäköisesti ajoittuu maaliskuulle, varattiin kaasojen ja äidin kanssa jo pari viikonloppua kalenterista. Morsiusgalleriassa on kahdesti vuodessa Tullivapaat-alennusmyynnit, koitetaan tähdätä siihen! Lisäksi elättelen toiveita siitä, että Pinterestissä viime aikoina muodissa olleet pitkähihaiset mekot yleistyisivät talven aikana myös Suomen hääpukuliikkeissä.

Vaikka meinasinkin kääntyä ensimmäisen liikkeen ovelta takaisin, kun alkoi tuntua siltä, etten todellakaan kehtaa mennä vain katselemaan, täytyy nyt todeta, että äiti oli (taas kerran) oikeassa ja tutustumiskierros oli ehdottomasti hyvä idea. Oli hyödyllistä nähdä pukuja ennen varsinaista sovittelua jotta saa käsityksen erilaisista tyyleistä, kankaista, hintatasosta ja siitä mikä itseä miellyttää. Samalla pääsi eroon pahimmasta rimakauhusta, mikä ainakin minulla on ollut hääpukuliikkeisiin! :)


3 kommenttia:

  1. Love me do:n syksyn häämessut ja Hääblogimiitti tulevat jälleen! Kutsumme sinut kutsuvieraana mukaan perinteiseen hääblogimiittiin 7.10.2017 Helsingin Kaapelitehtaalle. Laitathan meille postia jos haluat mukaan, niin lähetämme sinulle hääblogimiitti-infon!

    Lämpimin terveisin,
    Fanny
    fanny@lovemedo.fi
    www.lovemedo.fi

    VastaaPoista
  2. Hei! Jos käytetty puku ei ole täysin poissuljettu vaihtoehto ja budjetti mietityttää, kannattaa käydä tsekkaamassa Kuninkaankadun Lemppari, joka on siis ompelimo & käytettyjen juhlapukujen myymälä (pääasiassa siellä näyttäisi hääpukuja olevan). Varsinaisia kokemuksia mulla ei paikasta ole, kun se avattiin vasta siinä vaiheessa kun oma puku oli jo kaapissa, ja sitä harmitellessa olen sitten tyytynyt vinkkaamaan muille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hyvä vinkki, pitääpä käydä katsomassa! En tiennytkään että Tampereellakin myydään käytettyjä pukuja :D

      Poista