keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Let them eat cake - Tampereen konditoriat

Viime lauantaina käytiin sulhasen kanssa kiertelemässä Tampereen kahviloita tarkoituksena löytää konditoria, josta mahdollisesti tilaisimme hääkakun. Emme mitenkään erityisesti vielä kyselleet, minkälaisia vaihtoehtoja kahviloilla olisi, nautiskelimme vain vapaapäivästä ja siitä, että kerrankin saa syödä liikaa kakkua. Hääsuunnittelu voi näköjään toimia myös treffeinä!

 
Olen aina ajatellut, että minun häissäni ei tarjoilla perinteistä mansikkakakkua, vaan jotain vähän erikoisempaa. Ei sillä, että mansikkakakussa olisi jotain vikana, mutta minusta hääkakku on kerran elämässä -tilaisuus ostaa sellainen kakku, jota ei itse osaisi tehdä. Aluksi ajattelin, että tilattaisiin ilman muuta kakku joltakin kakkuihin erikoistuneelta tekijältä, kuten esimerkiksi Kakkutaikurilta, Purppurahelmestä tai Kakkusankarit bakerystä. Kaikkien sivuilla olevat kuvat näyttävät aivan todella kauniilta! Tilauksesta tehtäviin kakkuihin saa valita pohjasta alkaen kaiken mahdollisen, samoin ulkonäön saisi suunnitella juuri sellaiseksi kuin haluaa. Olen kuitenkin alkanut kehitellä päässäni kaikenlaisia kauhukuvia kakun luottamisesta yhden ihmisen varaan, kuten mitä jos tekijä esimerkiksi sairastuu juuri ennen häitä, eikä kakkua saada ollenkaan. Sen vuoksi olemme nyt alkaneet harkita myös jostain vähän isommasta leipomosta tilaamista. Lauantaina kävimme neljässä paikassa, ennen kuin tuli sokerikiintiö täyteen:

Hakasen leipomo
Perinteinen konditoria, jolla on useampi kahvila Tampereella. Kaikki tuotteet, mitä olen nähnyt, ovat näyttäneet laadukkailta ja hyvin tehdyiltä. Maistettiin suklaarouhekakkua ja kinuskikakkua. Molemmissa oli juuri sopivasti kosteutta ja maistuivat hyvältä. Aika perinteisen makuisia, haluaisin vielä maistaa boysenmarjakakkua, jossa on valkoviinikastiketta välissä!

Brander
Käytiin kauppahallin takana olevassa kahvilassa, jossa oli ihanan hienostunut vanhan ajan tunnelma. Sulhasen perhetutulta kuulimme, että Branderin kinuskikakku on Tampereella käsite, mutta valitettavasti sitä ei ollut tarjolla. Sen sijaan maistettiin suklaakakkua, jossa täytteenä oli päärynää ja rommia. Hyvää, mutta turhan voimakkaan makuista hääkakuksi. Keskustelupalstoilla saanut paljon suosituksia, joten ilmeisesti Hakasen tavoin aika varma valinta.

Pyymäen oma
Sulhasen lempipaikka käydä yötöiden jälkeen aamiaisella :) Makeita leivonnaisia en ollut aiemmin maistanut, nyt syötiin lakkakermakakkua ja kinuskikakkua. Lakkakakku oli oikein hyvä, juuri sellainen kuin lakkakakun kuvitteleekin olevan. Kinuskikakku sen sijaan oli ehkä parasta kinuskikakkua mitä olen ikinä syönyt! Täälläkin kaikki tuotteet näyttävät tosi kauniilta ja huolella tehdyiltä, ja valikoitui meidän kakuntestauskierroksen voittajaksi.

Ståhlberg
Tässä vaiheessa kierrosta alkoi jo syödyt kakut painaa, eikä oikein enää jaksettu innostua sokerista... Varsinaista täytekakkua ei ollut enää tarjolla lauantaina juuri ennen sulkemisaikaa, mutta maistettiin mansikkamoussekakkua, joka oli kyllä ihanan pehmeän makuista. Myös vitriinissä esillä olevat kakut näyttivät hyviltä.
Fiilikset kotiin tullessa ;)

Muita erittäin hyviä paikkoja syödä kakkua Tampereella:
  • Bakery cafe (Stockmannin takana): Ainakin täällä syömäni porkkanakakku oli ihan taivaallista. Myös tosi hyvät lounassalaatit!
  • Ansarikahvila (Lapinniemen kylpylän vieressä): Ihania, tuhteja, vähän erikoisempia amerikkalaistyylisiä kakkuja, joita ei Tampereelta muualta oikein saa. Tosi isoja paloja, suosittelen ottamaan puoliksi jonkun kanssa.
  • Pella's (Hämeenkosken sillan vieressä): Juustokakkuvalikoima varmaan Tampereen paras, ja hyvältä on aina kaikki maistunut ja näyttänyt. Ihana aamupala arkipäivinä ja brunssi viikonloppuisin. 
Nyt kun on maistelukierroksella käyty, täytyy alkaa miettimään tarkemmin, minkälaisen kakun haluaa ja mistä sen tilaisi. Onneksi kakun suhteen ei tarvitse vielä tehdä päätöksiä! Varmaankin seuraavan vuoden aikana meillä on myös ikävä velvollisuus käydä testaamassa kaikki hyvännäköiset kahvilat, ihan vain hääsuunnittelun vuoksi ja vieraiden parasta ajatellen :)

1 kommentti: