keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Käytiin tutustumassa vihkipaikkaan!

Hui, tänään puhelin hälytti, että enää sata päivää meidän häihin! Aika on mennyt kyllä ihan tosi nopeasti, kihloihin mennessä vajaa pari vuotta tuntui pitkältä ajalta. Saa nähdä, miten paha kiire ehtii vielä ennen helmikuuta tulla... Sulhanen yrittää kovasti vakuutella, että meillä on suunnitelmat ihan hyvällä mallilla, vaikka itsestä tuntuu välillä että kaikki on ihan levällään. :)

Blogia aiemmin lukeneet tietävät, että  meille on tulossa kunnon useamman päivän hääviikonloppu. Kirkossa siunaaminen ja varsinaiset juhlat on lauantaina, mutta siviilivihkiminen tapahtuu vain perheiden kesken jo perjantai-iltana. Saatiin onneksi pari viikkoa sitten varattua vihkijä Tampereen maistraatista, eli varmistui, että vihkiminen pystytään oikeasti pitämään illalla. Eilen käytiin katsomassa vihkijuhlapaikkaa eli Jussin kotaa Kuhmalahdella, ja vaikka ennakko-oletusten suuruus vähän etukäteen huolestutti, niin kota ylitti kaikki odotukset!


Keli oli ihan kamala, vettä satoi kaatamalla ja oli jo sysipimeää kun saavuttiin perille. Siitä huolimatta paikka näytti kutsuvalta ja kotoisalta myrskylyhtyjen ja kotaan viritetyn tulen ansiosta, eli todennäköisesti viihdytään hyvin myös talvella. Ruuaksi meille tulee vihkimisen jälkeen loimulohta ja nokipannukahvit. Sovittiin, että tuodaan itse salaatit ja muurinpohjalättyainekset, kun ei niistä ole meille oikeastaan yhtään vaivaa ja tulee halvemmaksi niin. Kodan varustukseen kuuluu mm. muurikkapannu, kahvinkeitin ja nokipannut, mikro, jääkaappi, vedenkeitin, sekä keittiötarvikkeita. Myös astiat järjestyivät Jussin kodan kautta näin pienelle (13 hlö) porukalle.
(c)  Jussin kota
Oltiin etukäteen sovittu, että vuokrataan myös savusauna, joka oli tosi iso ja siisti, ja suihkukin löytyy. Savusaunan pihassa on palju, joka alkoi kyllä eilen aika paljon houkuttelemaan. Olisi aika ihanaa istua pakkasessa tähtitaivaan alla lämpimässä paljussa (toivotaan että ei sada vettä), mutta onkohan huono idea paljuilla, kun lauantaina pitäisi näyttää hyvältä? Paljun vuokraamisessa on myös se riski, ettei sieltä malta lähteä pois siten, että ehtisi saada pitkät yöunet. Vaikeita päätöksiä... Joka tapauksessa ollaan molemmat ihan super tyytyväisiä meidän vihkipaikkavalintaan, nyt on yksi huolehdittava asia vähemmän!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä hirmu ihanalta tuo vihkijuhlapaikka :) Ja mitä paljuun tulee, niin se tuntuu kyllä helposti sumentavan ajantajun täysin, eli jos on juhla-aamuna aikainen herätys, niin paljuilu voi olla pieni riski :D Mutta, jos saa edeltävän illan aikataulut pidettyä aisoissa, voi paljussa loikoilulla olla myös rentouttava vaikutus, jolloin uni tulee helposti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä erittäin hyvä pointti, että paljussa menee äkkiä monta tuntia! Kun kuitenkin sinne pääsisi vasta illalla, niin voi olla että yöunet jäisi aika lyhyiksi :D

      Poista