keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Mitä hääkutsuihin kirjoitetaan?

Noniin, nyt on hääkutsut saatu postiin! Minulle tyypillisesti tämäkin askarteluprojekti otti vähän liikaa tuulta alleen, ja vaikka sain apua (kiitos ihanaiset ), meni näihin kuitenkin aika monta tuntia aikaa. Onneksi askartelu on kivaa! Vaikka muissa blogeissa näkee aivan upeita, tilattuja kutsuja, meille oli alusta asti selvää, että tehdään (teen :D) kutsut itse. Jotenkin olen sen verran vanhanaikainen, että itse askarreltu tuntuu personallisemmalta ja siltä, että on halunnut nähdä vaivaa vieraiden eteen. Lisäksi itse tehden saa juuri sellaista jälkeä kuin haluaa ja rahaakin säästyy. Tilaamallakin (kuulemma esim. Vistaprint on hyvä) saa ihania kutsuja, joissa on mahdollista totetuttaa sellaisia asioita, jotka eivät askarrellen onnistu, joten se, mistä kutsut hankkii, riippuu tietenkin paljon hääparin tyylistä. Ja mikäli askartelusta ei tykkää, niin tämän kokemuksen perusteella en voi kyllä suositella kutsujen tekoa itse :D

Glitteriä on hyvä lisätä vähän joka väliin ;)
Iski pitkästä aikaa maalausinspis, joten kutsun kannen kuvakin on nyt itse piirretty meidän häiden teeman mukaiseksi. Onneksi skanneri toimii, joten ei tarvinnut maalata viittäkymmentä kuvaa! Wordissa on loistava ominaisuus, "määritä läpinäkyvä väri", jolla kuvan taustasta sai läpinäkyvän. Alkuperäinen suunnitelma oli tulostaa kutsut kotona, mutta yliopiston tulostin oli parempi, joten hyödynnettiin sitä. Itse tulostettu kuva näyttää ihan painotalotasoiselta, kun peruspaperin sijaan laittoi tulostimeen maalauspaperia! En ollut tiennyt, että niinkin paksu paperi menee ihan sujuvasti tulostimesta läpi. Myös sisäsivu tulostettiin maalauspaperille.

Kutsu sidottiin glitterkankaasta liimatulla vyötteellä.







Infolehtiset kiinnitettiin lahjanarulla ja hopeanvärisellä sydämellä. Lopuksi koko paketin ympäri liimattiin glitterkankaasta suikale, joka minusta toimii tosi kivasti. Kimaltaa paljon ja näyttää lumelta! Kuoriin painoin pesusienestä leikatulla muotilla valkoisen pohjan ja kirjoitin nimet käsin.


Onneksi löytyi kivat kultaiset joutsenpostimerkit!

Mutta mitä niihin kutsuihin sitten kuuluu kirjoittaa? Olen ymmärtänyt niin, että itse kutsu-osaan kuuluu laittaa lähinnä vain päivämäärä, kellonaika ja paikka sekä RSVP-pyyntö ja mahdollinen pukukoodi, ei esimerkiksi häälahjaan liittyviä toiveita. Hääinfo on usein kutsun väliin taiteltu paperi, tai meidän tapauksessa kaksi pienempää, ohuelle paperille tulostettua korttia. Me päädyimme seuraavaan sisältöön:
  • RSVP-muistutus. Pyysimme samalla ilmoittamaan erityisruokavalioista sekä biisitoiveen illan juhlia varten.
  • Onko kutsu avecillinen: Meillä ei ole, joten kirjoitettiin ”tämä kutsu ei ole avec, vaan koskee ainoastaan kuoreen kirjoitettuja henkilöitä”.
  • Lapset: ”Pyydämme, että huomioitte myös, että tällä kertaa juhlimme vain aikuisten kesken.” Kaikki toivomukset kannattaa jotenkin nätisti muotoilla infoon, muuten joku kuitenkin toimii toisin.
  • Ohjelma: Haluamme mielellään häihin vieraiden keksimiä ohjelmanumeroita, mutta jotta homma pysyy kasassa, pyysimme ilmoittamaan niistä etukäteen bestmanille (huom. tarkista, että puhelinnumero menee kutsuun oikein!)
  • Häälahjat: Onko teillä lahjalista (lahjalista.net on kätevä!), toivotteko mahdolliset lahjat rahana, vai ettekö halua lahjoja ollenkaan?
  • Saapuminen: Mihin parkkeerataan? Pääseekö juhlapaikkaan julkisilla, ja jos pääsee, niin mistä ulkopaikkakuntalaiset voivat etsiä aikatauluja ja hintoja?
  • Majoitus: Onko teillä hotellikiintiö? Meillä ei ole, joten suositeltiin yhtä hotellia juhlapaikan lähellä, ja pyydettiin ottamaan meihin yhteyttä, jos tarvitsee apua majoituksen järjestelyyn.


6 kommenttia:

  1. Ite ajattelen vähän samalla tavalla, että itse tehdyt kutsut ovat jotenkin persoonallisempia ja henkilökohtaisempia. Toki DIY-kutsuista ei saa toistensa täydellisiä kopioita, mutta itse juuri tykkään siitä, että kädenjälki näkyy :) Lopputulos on kuitenkin uniikki ja persoonallinen, mitä itse arvostan aika paljon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kutsuja näperrellessä kuitenkin tuli ihan oikeasti ajateltua jokaista vierasta, että juuri nämä ihmiset halutaan meidän häihin :)

      Poista
  2. Todella upeat kutsut! Hienoa panostusta, jota kutsun saajatkin varmasti arvostavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pakko myöntää että on tuntunut mukavalta kun kutsun saaneet ovat kehuneet :DD

      Poista
  3. Superkauniit ja persoonalliset kutsut! Me aiomme myös askarrella kutsut itse: Jopa mies saa projektiin osallistua, koska meidän kutsut sisältävät vähän laserleikkausta, joka sujuu häneltä paremmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Laserleikkaus kuulostaa ihan super hienolta, tulee varmasti upeat kutsut!

      Poista