maanantai 28. elokuuta 2017

Pitopalveluvertailua ja vihdoinkin päätöksiä

Lauantaina tavattiin ensimmäisen kerran kaasojen ja bestmanin kanssa brunssin merkeissä. Vaikuttaa siltä, että valinnat meni aivan nappiin ja hääsuunnittelusta tulee hauskaa tällä porukalla! Hyvänä harjoituksena häiden järjestämiselle toimi lauantai-iltana vietetyt kihlajaiset. Jo keväällä pidimme kihlajaiskahvit sukulaisille, ja nyt oli sitten kavereiden kanssa juhlimisen vuoro. Valmistelu oli yllättävän vaivatonta eikä kiirekään päässyt yllättämään, kun oli useampi apukäsi. Onnellista, että on näin paljon ihania ihmisiä elämässä!

Lisäksi saimme vihdoin viimein tehtyä myös päätöksiä häiden isoista asioista. Päiväksi valikoitui 2.2.2019. 💕 Päätimme myös juhlapaikan ja pitopalvelun. Nyt häät alkavat tuntua paljon todellisemmilta!

Irjalan makasiini oli ihana, mutta vieraslistaa katsoessa jouduimme toteamaan, että tulisi liian ahdasta. Viime viikolla kävimme katsomassa Manttaalitaloa Lempäälän keskustassa, joka on hyvin tilava (jopa 200 ihmistä mahtuisi), mutta ei kuitenkaan yhtään kolkko tai liian hallimainen. Vanhat hirsiseinät ja salin korkeat ikkunat olivat todella kauniit. Lisäksi siellä on suuri keittiö, lava bändiä varten ja salin lisäksi toinen tila, joka ilmeisesti toimii usein ruokasalina. Täytyy sanoa, että juhlapaikka löytyi yllättävän helposti, kun jo toinen paikka jota kävimme katsomassa tuntui meille sopivalta.


Manttaalitalo

Pitopalveluita on Tampereen alueella paljon, enkä lähtenyt siihen, että olisin kysynyt tarjouksia läheskään kaikista. Lueskelin jonkin verran blogeja ja keskustelupalstoja, sulhasen kanssa katsoimme läpi kiinnostavimmalta vaikuttavat, ja loppujen lopuksi päädyin laittamaan sähköpostia seuraavaan kolmeen paikkaan.

Kaksi kölviä
Nokialainen pitopalvelu, jonka ruuat ja erityisesti kakut näyttävät nettisivujen kuvien perusteella todella laadukkailta ja hyviltä. Myös esillepano on kaunista. Esimerkkimenuissa oli paljon hyvän kuuloisia vaihtoehtoja, kuitenkaan mikään menuista ei sellaisenaan ollut juuri meille sopiva. Myös täysin oman menun suunnittelu kuitenkin onnistuisi. Hinnat sisältävät ainakin tällä hetkellä astiat, tarjoilun, kuljetukset ja kuitukangasservetit. Lisäksi mahdollista vuokrata pöytäliinoja ja kankaisia lautasliinoja. Omia ruokia saisi tuoda.

Makusi mukaan
Lempäälässä sijaitseva pitopalvelu, joka hyödyntää kotimaisia tuotteita ja aitoja raaka-aineita. Tarjolla valmiita häämenuja, joita voi muokata oman mieltymyksen mukaan, ja kotisivuilla onkin pitkät listat erilaisia vaihtoehtoja, joista saa valita. Minusta jonkin verran myös uusia ideoita joita ei ole koskaan tullut buffetpöydässä vastaan. Hintatasoltaan halvempi kuin Kaksi kölviä, eri menujen hinnat löytyvät nettisivuilta. Pöytäliinoja ja astioita voi vuokrata pitopalvelun kautta.

Kristalli
Pitopalvelulla on myös kahvila Tampereella Vehmaisissa. Minusta Kristallin Juhlamenu vaikuttaa toimivalta ja selkeältä, eli on yksi hinta, johon saa valita listasta tietyn määrän alku-, pää- ja jälkiruokia. Kotisivuilla on esimerkkimäärät ruokalajeista, mutta on mahdollista ottaa myös esimerkiksi useampi pääruoka tai ei jälkiruokaa ollenkaan. Hintaan sisältyy erityisruokavaliot, tarjoilija, servetit, astiat ja buffetpöydän pöytäliina. Muut pöytäliinat vuokrattavissa. Lisäksi tarjoilija tulevat laittamaan paikkoja valmiiksi jo edellisenä päivänä. Omia ruokia voi tuoda jonkin verran. Plussana vielä se, että hääparin on mahdollista osallistua maisteluillalliselle ensi vuoden aikana!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti